ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήταν «γνωστός» στις αρχές! Έκλεψε φορτηγό και μετέφερε κλεμμένο κοπάδι στην Κρήτη

Γνωστός στις αρχές, για ζωοκλοπές και περιστατικά με ανταλλαγή πυροβολισμών, είναι ένας 30χρονος που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αλλά συνελήφθη ξανά από αστυνομικούς του τμήματος Αστερουσίων, της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου, ενώ μετέφερε ζώα που είχε κλέψει σε περιοχή του Δήμου Φαιστού με κλεμμένο αγροτικό φορτηγάκι!

Ο άντρας έπεσε στα χέρια τους με οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε μόλις προσπάθησε να κρύψει το φορτηγάκι που είχε κλέψει στις 17 Οκτωβρίου από τη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο. Από τότε, το έκρυβε στην αποθήκη ενός Αγροτικού Συνεταιρισμού σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας για να το χρησιμοποιήσει σε ζωοκλοπές.

Νωρίτερα, είχε φορτώσει σε αυτό 20 πρόβατα που είχε αρπάξει από ένα ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Καμάρες του Δήμου Φαιστού και τα μετέφερε σε περιφραγμένη αγροτική περιοχή στις Ατσιπάδες, όπου βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, όπως και το κλεμμένο όχημα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργούν οι αστυνομικοί, αναζητούν ακόμη δύο συνεργούς του δράστη ο οποίος οδηγήθηκε την Δευτέρα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου που του άσκησε δίωξη για ζωοκλοπή σε βαθμό κακουργήματος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια.

Ο 30χρονος είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε διάφορες ποινικές υποθέσεις και, κυρίως, στην ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ μελών δυο οικογενειών που έχουν χρόνιες διαφορές και αναστάτωσαν την κωμόπολη Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας στις 8 και στις 10 Φεβρουαρίου του 2020. Τότε, με βούλευμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχαν παραπεμφθεί σε δίκη συνολικά 12 άτομα με κατηγορίες για τα δύο ένοπλα περιστατικά, αλλά και για κλοπές αυτοκινήτων και εκβιάσεις των ιδιοκτητών τους, καθώς και ζωοκλοπές.