ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ακρόπολη – Τι αποφάσισε ο Κικίλιας

Αυτή τη φορά, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται από σήμερα κιόλας στον αρχαιολογικό χώρο Ακροπόλεως.

Το σκεπτικό του υπουργείου Υγείας είναι ότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ θα συνδράμει στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και να καλύψει τις ανάγκες τουριστών, πολιτών και εργαζομένων. Σημειώνεται ότι τον υποστράτηγο δρα Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξενάγησε σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών Ελένη Μπάνου. Έπειτα από αίτημα της υπουργού Πολιτισμού.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Αυγερινού στον Ιερό Βράχο ήταν ο εντοπισμός σημείων όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση νοσηλευτριών του ΕΕΣ. Ο κ. Αυγερινός ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για αποστολή νοσηλευτών, ώστε να συνεπικουρούν τον γιατρό- οπλίτη στην επί τόπου περίθαλψη ασθενών.

Σε ποια σημεία θα βρίσκονται

Όπως αποφασίστηκε. Ένας νοσηλευτής θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Κέντρο, επί του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου. Όπου και η είσοδος για το Διονυσιακό Θέατρο και τη Νότια Κλιττύ. Ενώ ο δεύτερος θα εγκατασταθεί σε αίθουσα του παλαιού μουσείου Ακροπόλεως. Ο εξοπλισμός, προσφέρεται επίσης από τον ΕΕΣ.

Επίσης, ο κ. Αυγερινός ανέφερε πως ποδηλάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικό εξοπλισμό, ήδη περιπολούν τα Σαββατοκύριακα στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου. Θα κάνουν διαδρομές και κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Αυτό ζήτησε η κα Μπάνου, διότι τις συγκεκριμένες ημέρες η Ακρόπολη έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι ποδηλάτες μοιράζουν στον κόσμο εμφιαλωμένα νερά. Και δίνουν τις πρώτες βοήθειες εφόσον συμβεί κάποιο περιστατικό λιποθυμίας.

Υπενθυμίζεται πως χθες, γιατρός- οπλίτης εστάλη στον χώρο της Ιματιοθήκης στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης. Κατόπιν αιτήματος που έθεσε η Λίνα Μενδώνη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον υφυπουργό και επίτιμο Α/ΓΕΣ, στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε αμέσως. Αποστέλλοντας έναν γιατρό από το νοσοκομείο 251 της Αεροπορίας και έναν νοσηλευτή από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401. Που αμφότεροι υπηρετούν τη θητεία τους. Οι στρατευμένοι θα εναλλάσσονται ως πρόσωπα, όμως η παρουσία γιατρού και νοσηλευτή στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι μόνιμη.