ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και νέα στοιχεία-φωτιά από τον Ψινάκη για το δήμο Μαραθώνα

sto-astunomiko-tmhma-o-hlias-psinakhs

Τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή θα συναντήσει  αύριο το πρωί  ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι ορκωτοί λογιστές  ξένης εταιρείας, τους οποίους έχει προσλάβει ο νέος δήμαρχος. Από τα στοιχεία που έχει στα χέρια του – σύμφωνα με συνεργάτες του – προκύπτουν ακόμη και κακουργηματικές πράξεις.

Για τα στοιχεία  αυτά μάλιστα ο Ηλίας Ψινάκης έχει ήδη ενημερώσει τον Λέναδρο Ρακιτζή κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στα γραφεία του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.

Η σοβαρότητα μάλιστα των στοιχείων είναι τέτοια που ο δήμαρχος Μαραθώνα, πέρα από τη νομική υπηρεσία του δήμου έχει καλέσει στο γραφείο του σήμερα στις 7 τον ποινικολόγο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο προκειμένου  με όλα τα στοιχεία να σχηματιστεί δικογραφία και να τεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι  βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα δημοτική αρχή παρέχει κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στους ξένους ορκωτούς λογιστές , υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα πρέπει οι υπηρεσίες του δήμου να υπολειτουργούν.

Είναι γεγονός πάντως πως άνθρωποι του Ηλία Ψινάκη, φροντίζουν να υπενθυμίζουν ότι η εμπειρία αλλά και η προηγούμενη επαγγελματική του  ενασχόληση  είναι ενδεικτική της απόφασής του ο δήμος Μαραθώνα να λειτουργήσει στο μέλλον ως πρότυπο δημαρχιακής αρχής και διαφάνειας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο νέος δήμαρχος από την πρώτη μέρα της ανάληψής των καθηκόντων του  ζήτησε να τον αποκαλούν όλοι «Ηλία» επισημαίνοντας πως σε ότι τον αφορά «δεν είναι δήμαρχος αλλά μάνατζερ»… «Εγώ δεν είμαι κανα παιδάκι, αυγό  ημέρας, να μπω σε κάποια περιπέτεια» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αναφερόμενος στα οικονομικά του δήμου και όχι μόνο.