ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν στο έργο του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αττική

Τον στρατό «επιστρατεύει» η κυβέρνηση στην Δυτική Αττική για να συνδράμει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του υφ. Πολιτικής Προστασίας έχει ξεφύγει.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη για το σκληρό lockdown στην Δυτική Αττική, «αποφασίζεται η εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής (Δυτικής Αττικής) από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΓΓΠΠ και των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σημειώνεται ότι στρατιωτικές πηγές μιλώντας στο iEidiseis σημειώνουν ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν με γιατρούς και όσα άλλα μέσα χρειάζεται ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ ώστε με ταχύτητα να ελεγχθούν (testing) οι πολίτες της Δυτικής Αττικής».

Άλλωστε όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές «δεν υπάρχει σχέδιο εμπλοκής των Ε.Δ. με κάποιον άλλο τρόπο», ενώ ανώτατη πηγή του υπ. Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε με δήλωσή του στο iEidiseis ότι η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά «πάντα και μόνο» σε συνδρομή γιατρών και λοιπού προσωπικού.

Ωστόσο, μέλη της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας σημειώνουν στο ιEidiseis ότι η κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη και εύθραυστη και πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο άμεσης ετοιμότητας για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: ieidiseis.gr