ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καίγεται η Ελλάδα – Τραγικές στιγμές για τους ανθρώπους που παλεύουν με τις φλόγες – Όλα τα μέτωπα

Ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά στη Λακωνία ενώ σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στον Υμηττό καθώς και άλλες δύο πυρκαγιές στη Χαλκίδα και στη Μαλακάσα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος Νίκος Τσόγκας.

 

 

 

 

Όπως είπε ο κύριος Τσόγκας από τις 6 το πρωί σήμερα εκδηλώθηκαν μέχρι αυτή την ώρα 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια ενώ αύριο θα υπάρχει επικινδυνότητα βαθμού 4 λόγω των ισχυρών ανέμων και γενικότερα των καιρικών συνθηκών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στην περιοχή του Καρέα νωρίτερα απομακρύνθηκαν από την Μονή Αγίου Ιωάννη 50 μοναχές ενώ εκκενώθηκε και το σπίτι το Χαμόγελο του Παιδιού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12.28 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 70 πυροσβεστικά οχήματα 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 10 υδροφόρες των ΟΤΑ ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 7 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης εστιάζονται στο να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να περιοριστούν τα ενεργά μέτωπα ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στις παρακείμενες κατοικίες. Ο εκπρόσωπος του ΠΣ επισημαίνει στους κατοίκους της Αττικής να μην άσκοπες μετακινήσεις ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν άνετα τα πυροσβεστικά οχήματα και να ακολουθούν τις οδηγίες των πυροσβεστών και των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά στην Λακωνία σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μέχρι στιγμής έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε 3 αγροικίες στο Φαρακλό και 2 αγροικίες στο Λάχι εκκενώθηκε το χωριό Αγιος Νικόλαος και 200 άτομα μεταφέρθηκαν με σκάφος από την παραλία στην Νεάπολη Βοίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3.40 τα ξημερώματα και καίει χαμηλή βλάστηση και ελαιώνες στις περιοχές Φαρακλό, Παραδείσι , Λάχι, Αγιος Νικόλαος και Νεάπολη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι νωρίτερα υπήρξε αναγκαστική προσγείωση ενός πυροσβεστικού αεροπλάνου καναντέρ CL215 σε δρόμο δυτικά του Φαρακλού και το πλήρωμά του το οποίο δεν διατρέχει κίνδυνο διακομίστηκε προληπτικά στο Κέντρο υγείας της περιοχής. Αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν, 120 πυροσβέστες με 51 οχήματα 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα 1 όχημα ΟΤΑ 4 υδροφόρες της Περιφέρειας 3 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας στην Εύβοια στη 1 το μεσημέρι σε κύρια δασική έκταση και καίει. Στην περιοχή Αφράτη εκκενώθηκε καταβλισμός Ρομά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα 6 άτομα πεζοπόρο 1 χωματουργικό μηχάνημα και 1 αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης