Σε χειμερινό κλοιό μπαίνει ξανά η χώρα, καθώς μετά από μια πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας το Σάββατο, ο καιρός αλλάζει απότομα από την Κυριακή και κυρίως από τη Δευτέρα. Ψυχρές αέριες μάζες κατεβαίνουν από τα βόρεια, φέρνοντας παγωνιά, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις που θα φτάσουν ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά θα επεκταθεί στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Από την πλευρά του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρεται στην Αττική και σημειώνει ότι « από τη Δευτέρα τα χιόνια θα επεκταθούν σε όλα τα ανατολικά της χώρας από τα 300 μέτρα και πάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το Σάββατο αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας σε υψόμετρα άνω των 1.000 με 1.200 μέτρων, ενώ στην Ήπειρο τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους από τα 700 μέτρα και πάνω από το βράδυ. Παράλληλα, οι ισχυροί δυτικοί και νοτιοδυτικοί άνεμοι ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα τόσο στα λιμάνια όσο και στις μετακινήσεις.
Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα ενταθούν σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι πιο έντονες, φτάνοντας ακόμη και σε πεδινές περιοχές.
Καιρός: Χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα από Δευτέρα
Στο Βόρειο Αιγαίο, τα χιόνια θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα, ενώ στη Θεσσαλία θα χιονίζει από τα 500 μέτρα. Στη Στερεά Ελλάδα το όριο χιονόπτωσης τοποθετείται στα 800 με 900 μέτρα, στην Εύβοια στα 700 μέτρα, στην Πελοπόννησο στα 1.000 μέτρα και στην Κρήτη από τα 1.100 μέτρα αργά το βράδυ.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν, με τον παγετό να αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, καθιστώντας απαραίτητη την αυξημένη προσοχή στις μετακινήσεις.


