3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Παραμονή Πρωτοχρονιάς με θερμοκρασίες… Πάσχα – Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπονται σε όλη τη χώρα τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από αργά το βράδυ στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και στα νότια δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 και στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Από τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 και στο νότιο Ιόνιο δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 03 έως 05 βαθμούς Κελσίου).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 και στα νότια δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά
Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.