3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και πού ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 30 βαθμούς

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Κυριακή στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και από τις προμεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο ανατολικό Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους αρχικά στη Μακεδονία και από τις προμεσημβρινές ώρες και στη Θράκη οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρόςμε πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 29 και κατά τόπους έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις ανατολικές Κυκλάδες το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.