ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Elias: Βίντεο από την κατολίσθηση στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου

Βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr δείχνει την κατάσταση που επικρατούσε στο σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, λόγω της κακοκαιρίας Elias, χθες Δευτέρα (25/9).

Η επέλαση της κακοκαιρίας Elias ξεκίνησε από χθες με ισχυρές βροχές και προβλήματα στο οδικό δίκτυο να παρατηρούνται από την πρώτη ώρα που ξέσπασε. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», είχε διακοπεί, λόγω λασποροών, η κυκλοφορία των οχημάτων από τα διόδια του Ελαιώνα, έως τον κόμβο Καλαβρύτων, στο ρεύμα κίνησης προς Αθήνα, ωστόσο σε νεότερη ενημέρωση, γύρω στις 23:00 χθες, σε κυκλοφορία δόθηκε το ρεύμα προς Αθήνα μέσω αμφιδρόμησης στο αντίθετο ρεύμα, από τον Σταθμό Διοδίων Ελαιώνα στο 163,5χλμ. έως το 160,6χλμ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η εθνική οδός είχε γεμίσει με λασπόνερα και πέτρες από τον βράχο που διαλύθηκε ενώ στο σημείο ήταν οι Αρχές για να διευθετήσουν τη διέλευση των οχημάτων καθώς και συνεργεία για να καθαρίσουν. Μάλιστα, η Ολυμπία Οδός απυήθηνε έκκληση προς τους οδηγούς να διέρχονται με προσοχή, με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση.