ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Eva: Η έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας EVA πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής (4/11) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει σταδιακά από το πρωί του Σαββάτου (5/11) μεγάλο μέρος της χώρας, σε αυξημένη επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων. Επιπλέον, ενεργοποιούνται τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ σε αυξημένη ετοιμότατα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι «κλειδί» για την αποφυγή προβλημάτων από την κακοκαιρία είναι ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν το σύνολο των δυνάμεών τους στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.