ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία και σήμερα: Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα

kataigida_11

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση και άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τμήματα. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα13 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως τους 21 βαθμούς στην Ήπειρο), 17 έως 21 βαθμούς στιςΚυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Πατραϊκό από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως προς το μεσημέρι στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και γρήγορη βελτίωση στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Πιθανότητα καταιγίδας το πρωί στα νοτιά. Άνεμοι: αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νοτιά. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι: στα νοτιά αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με μικρή εξασθένηση. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.