ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας – Πότε θα έχουμε εξασθένηση των φαινομένων

problhmata-apo-thn-kakokairia

Η κακοκαιρία δημιούργησε πολλά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρες ενώ η πυροσβεστική χρειάστηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της για να βοηθήσει του πολίτες.

Αναλυτικά σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν προβλήματα:

Έντονες βροχοπτώσεις: στην Καστοριά, στην Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην Ημαθία, αλλά και στον κάμπο Γιαννιτσών.

Ζημιές: στην Κρύα Βρύση και σε άλλους οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο πλημμύρισαν δρόμοι, αποθήκες, αγροτικές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλλιέργειες με δημητριακά, βαμβάκια, αμπέλια. Σε ορεινά χωριά της Πίνδου, στο νομό Γρεβενών, η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της ομίχλης με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα: στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε το πρωινό μπουρίνι που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη και στις όμορες περιοχές. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα μόνο με υλικές ζημιές. Χωρίς ρεύμα σύμφωνα με τη ΔΕΗ παραμένουν περιοχές στην Περαία, την Καρδία, το Πανόραμα, τα Πεύκα, τον Χορτιάτη κ.α.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπίτια.

Στην Αττική ίσως μπόρες θα έχουμε στα βόρεια προάστια μετά το απόγευμα σήμερα ενώ εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από το βράδυ της Τετάρτης.