ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακουργηματικές διώξεις σε στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ

Κακουργηματική ποινική δίωξη για πλημμελή εκτέλεση σύμβασης που αφορά σε συντήρηση των τρένων αλλά και για μη είσπραξη μισθωμάτων ακινήτων του ΟΣΕ, άσκησε η οικονομική εισαγγελία έπειτα από σχετική ποινική έρευνα που διενήργησε.

Η δίωξη που ασκήθηκε είναι για τα αδικήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και στρέφεται κατά περίσταση κατά οκτώ στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) κατά την περίοδο 2017-2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε οι κατηγορούμενοι είτε φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί είτε να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων του ΟΣΕ συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Έτσι, για το πρώτο μέρος της υπόθεσης αυτό που αφορά σε μη εκτέλεση της σύμβασης συντήρησης τρένων κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε στελέχη της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της «ΓΑΙΑΟΣΕ» και της «ΕΕΣΤΥ» ενώ για τη μη είσπραξη μισθωμάτων, διώκονται οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της «ΓΑΙΑΟΣΕ».

Πλέον η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή ο οποίος αφού την μελετήσει θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.