ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακουργηματική δίωξη στην 88χρονη για το τροχαίο στη Μαραθώνος

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της 88χρονης οδηγού που, περνώντας με κόκκινο το φανάρι, προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Μαραθώνος εχθές το μεσημέρι, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ένας ναύτης βρίσκεται στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος.

Ο εισαγγελέας άσκησε κατά της ηλικιωμένης ποινική δίωξη για κακουργηματικά επικίνδυνη οδήγηση, με την ίδια να κρατείται έως ότου απολογηθεί στον ανακριτή. Κατηγορείται ότι παραβίασε το κόκκινο φανάρι με αποτέλεσμα να εμβολίζει ένα ΙΧ και το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επικαλούνται αυτόπτη μάρτυρα που είδε το σκηνικό και επιβεβαίωσε πως η 88χρονη πέρασε με κόκκινο φανάρι κάθετα τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Όπως μεταδίδει το iRafina.gr, η 88χρονη που βρίσκεται αντιμέτωπη με το βαρύ κατηγορητήριο δεν έχει παιδιά και τα ανίψια της προσπάθησαν να την πείσουν να μπει σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Η ανακοίνωση του Ναυτικού

Για το τραγικό συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), στην οποία ανέφερε πως τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023, όχημα του Πολεμικού Ναυτικού που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος σε προγραμματισμένο δρομολόγιο, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

Όπως σημείωσε το Ναυτικό, «ΙΧ αυτοκίνητο παραβίασε ερυθρό σηματοδότη με συνέπεια να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με δύο οχήματα, ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του Πολεμικού Ναυτικού».

«Ο Υποπλοίαρχος (Ε) Σ.Κ. ΠΝ τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Ναύτης (ΔΙΑΧ) Π.Ν. μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς», συμπλήρωσε η ανακοίνωση του ΓΕΝ.