slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Καλά και κακά νέα πριν τις κρίσιμες αποφάσεις! Τι προβληματίζει τους ειδικούς!

Τα κρούσματα του κορωνοϊού προβληματίζουν τους ειδικούς καθώς παραμένουν σταθερά σε υψηλό επίπεδο στην Αττική, σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη που υπάρχει πτώση, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες το ένα τρίτο των συνολικών κρουσμάτων βρίσκεται στο λεκανοπέδιο.

Στα ευχάριστα νέα περιλαμβάνεται η νέα πτώση του δείκτη θετικότητας ο οποίος την Πρωτοχρονιά κινήθηκε στο 2,08, πολύ κάτω δηλαδή από το 4 που έχουν θέσει ως όριο οι ειδικοί.

«Την Δευτέρα θα έχουμε δεδομένα από τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Θα έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε άρα θα ξέρουμε πως οι συμπεριφορές μας και η κινητικότητα εκείνες τις ημέρες αντανακλούν την επιδημιολογική καμπύλη που υπάρχει και επίσης θα υπάρχουν και δεδομένα από τα νοσοκομεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Όσον αφορά στο άνοιγμα σχολείων ο κ. Γώγος, αναφορικά με τη κρίσιμη συνεδρίαση τη Δευτέρα, τόνισε πως είναι επιθυμία όλων να ανοίξουν τα σχολεία αλλά να είναι και ασφαλής αυτή η διαδικασία.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων παραδέχθηκε πως «δεν το βλέπω για άμεσα» πως θα πρέπει να δούμε μια σταθερή μείωση εφόσον έχουμε πραγματική αποφόρτιση του συστήματος.

Όπως και να έχει ο Γενάρης είναι μήνας αποφάσεων.

Έτσι, στις 4 Ιανουαρίου, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη σχετική τηλεδιάσκεψή της, προκειμένου να αποφασισθεί η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων. Μεταξύ των ημερομηνιών που είναι στο τραπέζι είναι η 8η και η 11η Ιανουαρίου. Ωστόσο ερώτημα αποτελεί εάν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες, η μόνο τα δημοτικά.

Οι αποφάσεις για την εστίαση θα πάνε στο τέλος του μήνα.