3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

«Καληνύχτα» από τις 6 και τις καθημερινές;

Έντονη ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση και ειδικούς το ότι παρά την πρώτη μέρα του αυστηρού lockdown χθες σε πολλές περιοχές η κίνηση στους δρόμους ήταν διπλάσια από την αντίστοιχη πρώτη ημέρα της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο.

Η αυξημένη κινητικότητα που οδηγεί σε υπερδιασπορά του ιού  αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» και εφόσον συνεχιστεί είναι πιθανό να οδηγήσει σε νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το newsit.gr συζητείται έντονα η επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 18:00 και τις καθημερινές.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία και πιθανώς αύξηση διασωλημένων στις ΜΕΘ, ενώ η βρετανική μετάλλαξη φαίνεται να «καλπάζει».

Πολλοί ειδικοί, μάλιστα, θεωρούν πιθανό να χρειαστεί παράταση του lockdown για 2 εβδομάδες. Η τελική απόφαση θα ληφθεί προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα υπάρχει σαφής εικόνα των αποτελεσμάτων από το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε από χτες στην Αττική.