ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλλιθέα: Αστυνομικοί επί 5 ώρες προσπαθούσαν να τιθασεύσουν γιγαντιαίο σκύλο

Όλα ξεκίνησαν από ένα σήμα που πήραν ότι ένας ιδιοκτήτης σκύλου αδυνατούσε να ελέγξει το συμπαθές τετράποδο των 60 κιλών. Αρχικά στο σπίτι μετέβησαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι βλέποντας την κατάσταση κάλεσαν ενισχύσεις.

Συνολικά πέντε ώρες οχτώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τον ποιμενικό κεντρικής Ασίας.

Όπως περιγράφει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Τάκης Κυριακάκος, φτάνοντας στο σημείο οι αστυνομικοί αντίκρισαν στην αυλή ισόγειου διαμερίσματος το σκυλί.

Ο φοβισμένος ιδιοκτήτης του βρισκόταν με το ένα πόδι μέσα στο σπίτι για να μην του επιτεθεί και με το άλλο έξω για να μιλάει στους αστυνομικούς: «Παιδιά κάντε κάτι, φωνάξτε να τον πάρουν, θα γίνει κακό. Σας παρακαλώ αν βγει έξω να είστε σε ετοιμότητα δεν θα προλάβετε να αντιδράσετε».

Άμεσα οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ενημέρωσαν το κέντρο, ζητώντας ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο και τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ένα περιπολικό της τροχαίας.

Οι αστυνομικοί έκλεισαν τον δρόμο, με στόχο να μην περνάει κανείς μπροστά από το σπίτι, καθώς σε κοντινή απόσταση υπήρχαν πάρκα στα οποία έπαιζαν μικρά παιδιά, ενώ χρειάστηκε οι ίδιοι να επικοινωνήσουν με τον Δήμο έτσι ώστε να πάει κάποιος ειδικός προκειμένου να παραλάβει το σκυλί.

Ωστόσο το σκυλί κατάφερε και πήδηξε την περίφραξη με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προσπαθούν επί ώρες να το απασχολήσουν έτσι ώστε να μην φύγει και επιτεθεί.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο ένας αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας και στις 7:20 το απόγευμα, εμφανίστηκε άνθρωπος απ’ την φιλοζωική στο Κορωπί ο οποίος αν και προσπάθησε με λίγη τροφή, χρησιμοποιώντας το ειδικό μπαστούνι με το λάσο, να το πιάσει, δεν τα κατάφερε. Τελικά χρειάστηκε και δεύτερο συνεργείο από τη φιλοζωική.

«Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε απασχολημένο το ζώο, ώστε να μην απομακρυνθεί απ’ το σημείο. Τελικά γύρω στις 8 το βράδυ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ζωντανό και να το βάλουν στο ειδικό όχημα. Μετα από 4 ώρες αποφύγαμε τα χειρότερα και για τους πολίτες και για το ζώο που σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου που συμμετείχαμε στο χθεσινό περιστατικό για την ψυχραιμία ,την υπομονή και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν», ανέφερε στο Facebook ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Τάκης Κυριακάκος.

 

newsbomb.gr