slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάμερες κατέγραψαν τους δράστες της επίθεσης στη Σταδίου – Γιατί έβαλαν τη βόμβα στις λαμαρίνες

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο κρεμασμένη σε κάγκελο απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας μπροστά σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο είναι κλειστό καθώς είναι σε διαδικασία ανακαίνισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισχυρός εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός τοποθετήθηκε επίτηδες απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, μπροστά από κάποιες λαμαρίνες, ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς το πραγματικό στόχο τους, το υπουργείο.

Εάν τον έβαζαν μπροστά στο υπουργείο το ωστικό κιμά θα εγκλωβίζονταν από μία μαρκίζα και οι ζημιές θα είχαν περιοριστεί στο ισόγειο.

Το δεδομένο είναι πως κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους δράστες. Ένα στοιχείο που δείχνει πως ήταν αποφασισμένοι για την πράξη τους καθώς γνώριζαν πως καταγράφονται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνει στοιχεία από τις κάμερες γύρω από το σημείο της επίθεσης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ακόμα είναι νωρίς για εκτιμήσεις για την νέα οργάνωση αλλά ερευνώνται τυχόν ομοιότητες στην δράση της με παλαιότερες οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με παρόμοιο τρόπο είχε τοποθετηθεί βόμβα τον Δεκέμβριο του 2016 έξω από το υπουργείο Εργασίας.  Για τον μηχανισμό που τότε είχε εξουδετερωθεί , την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ