ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμίνι» η χώρα. Πότε θα πάρουμε ανάσα δροσιάς

Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας θα είναι η Πέμπτη, καθώς θα επικρατήσουν θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας τους 34 βαθμούς Κελσίου. Η σταδιακή πτώση του υδράργυρου θα αρχίσει το βράδυ από τα βόρεια και ο καιρός θα δροσίσει και πάλι από το Σαββατοκύριακο.
 

 

Αναλυτικά, την Πέμπτη η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 33 βαθμούς στην Αττική, και τους 34 βαθμούς σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Τους 32 θα δείξει ο υδράργυρος στη Θράκη, τα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Αισθητά χαμηλότερες θα είναι οι μέγιστες τιμές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς. Σε αυτό το επίπεδο θα φτάσει η θερμοκρασία και στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα η ΕΜΥ προβλέπει καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοανατολικά, ενώ ο υδράργυρος θα αρχίσει να σημειώνει πτώση από τα βόρεια το βράδυ.

Την Παρασκευή αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο. Την Κυριακή, όμως, αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση.