ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

«Καμπανάκι» από Λινού: Ένα 10% των παιδιών που θα νοσήσουν θα είναι σοβαρά και μετά θα έχει σοβαρά υπολείμματα

«Καμπανάκι» κινδύνου για τα ανεμβολίαστα παιδιά «κρούει» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το οποίο χαρακτήρισε «δύσκολο», επισημαίνοντας πως «τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού».

«Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία», σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ τόνισε ότι δεν συμφωνεί καθόλου με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία και το σχέδιο για το 50+1, εξηγώντας ότι «οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα», ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον μέχρι και τις επαφές στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Συμβούλεψε δε τους γονείς «να αγοράσουν από σήμερα τις μάσκες και να κάνουν από σήμερα πρόβες, ώστε να συνηθίσουν να τις φορούν».

Τέλος, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την προτροπή ορισμένων γιατρών για την αποφυγή εμβολιασμού, μέχρι να γίνουν έρευνες στη χώρα μας. «Από τα παιδιά που θα νοσήσουν, ένα 10% θα νοσήσει σοβαρά και μετά θα έχει σοβαρά υπολείμματα», επεσήμανε καταληκτικά η Αθηνά Λινού.