ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς – Ασυντήρητες οι περισσότερες γέφυρες στη χώρα

Ελλιπής είναι η συντήρηση των παλαιών γεφυρών στη χώρα, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ύστερα και από την κατάρρευση της γέφυρας στην Καβάλα. 

Από την κατάρρευση της γέφυρας το απόγευμα της Παρασκευής, από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο αξιζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γέφυρα εμφάνισε προβλήματα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η  πρώτη καταγγελία έγινε το 2014, όταν ψαράδες ενημέρωσαν τον δήμο για εκτεταμένες φθορές στα θεμέλια της γέφυρας. Ακολούθησε αυτοψία από καθηγητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης και αποφασίστηκε πως έπρεπε να διενεργηθεί μελέτη. 

Δύο χρόνια αργότερα, το 2016, σημειώθηκε πάνω στη γέφυρα σοβαρό τροχαίο. Τότε ο δήμος επικοινωνεί με την «Εγνατία Οδό», μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο και αποφασίζει να γίνει μελέτη και συντήρηση της γέφυρας.

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς

Ασυντήρητες είναι οι περισσότερες παλαιές γέφυρες της χώρας, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι τονίζουν πως πρέπει να συσταθεί φορέας που θα έχει την ευθύνη για τη συντήρησή τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι ανάγκη να συσταθεί εθνικό πρόγραμμα για την επιθεώρηση και τη συντήρηση των γεφυρών της χώρας, για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα.  

Μάλιστα, τα προηγούμενα χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετά ακόμα περιστατικά, όπως στη Χαλκίδα και την Καλαμπάκα.