3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

«Καμπανάκι» Λινού για το άνοιγμα των σχολείων: Στοίχημα το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες

Την ανησυχία της για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, σημειώνοντας ότι σε έναν μήνα το ποσοστό παιδιών που θα μεταδίδει κορωνοϊό θα είναι μεγαλύτερο.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, η κ. Λινού τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα τα παιδιά βρίσκονταν κυρίως σε εξωτερικό χώρο λόγω διακοπών και καλοκαιριού, ενώ πλέον δεν θα ισχύει αυτό.

«Aυτό που φοβόμαστε είναι διασπορά στη διάρκεια της εκπαίδευσης, δηλαδή όσο τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο» ανέφερε, τονίζοντας ότι «είναι στοίχημα το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι τα ίδια πράγματα στα μέσα Οκτωβρίου. Οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να φορούν συνέχεια τις μάσκες, οι χώροι να αερίζονται. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος. Το ποσοστό των παιδιών που θα αρχίσουν να μεταδίδουν τη νόσο θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι τώρα» σημείωσε στο Open και την εκπομπή «»Ώρα Ελλάδος».

«Ελπίζω ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, αλλά υπό τον όρο ότι θα αυξηθούν τα μέσα προστασίας, όπως η μάσκα και στη γυμναστική. Να πείσουμε ότι τα ανοιχτά παράθυρα είναι υγεία», τόνισε.