ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανένα ελαφρυντικό στον δολοφόνο σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της έδρας του Αρείου Πάγου Ελένη Κοντακτσή πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Κώστα Λεμενιτάκη πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ο οποίος το 2016 δολοφόνησε τη σύζυγό του Έφη Τσιχλάκη.

Ο συζυγοκτόνος στον πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, αλλά στο Εφετείο του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ωστόσο, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ασκήθηκε αναίρεση ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού, η οποία συζητήθηκε σήμερα στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.

Παράλληλα, αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης έχει καταθέσει και ο συζυγοκτόνος, επικαλούμενος λόγους ακυρότητας της προδικασίας.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εισαγγελέας της έδρας Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε σήμερα την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης ως προς το σκέλος μόνο της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απόρριψη της αίτησης αναιρέσεως που κατέθεσε ο καταδικασθείς, επισημαίνοντας ότι όλοι οι λόγοι που επικαλείται για ακυρότητα της διαδικασίας είναι αβάσιμοι.

Η συνήγορος του θύματος επισήμανε ότι «είναι προφανές ότι ο αναιρέσεων προσπαθεί να σας μετατρέψει σε δικαστήριο ουσίας η απόφαση είναι απολύτως αιτιολογημένη».

Ο δικηγόρος του Κώστα Λεμενιτάκη τόνισε «η υπόθεση αυτή σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου δεν θα είχε φτάσει στην ακροαματική διαδικασία».

Η απόφαση του ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πάντως, εάν γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση, θα αυξηθεί το όριο της ποινής του Κώστα Λεμενιτάκη.