3 top δεξιά, Sports, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανένα γήπεδο χωρίς κάμερες από 7 Μαρτίου και χωρίς ταυτοποιημένα εισιτήρια από 9 Απριλίου!

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Οι βασικές ημερομηνίες ορόσημο είναι η 7η Μαρτίου για εγκατάσταση καμερών στα γήπεδα και η 9η Απριλίου για τα ταυτοποιημένα εισιτήρια.

«Έχουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες ορόσημο για να ανοίξουν τα γήπεδα. Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν σε νέο περιβάλλον με τη νέα Διαρκή Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας που συγκροτείται την Πέμπτη και θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις. Με μια κροτίδα το γήπεδο θα κλείνει από φιλάθλους χωρίς δεύτερη σκέψη, θα κλείνει την επομένη Κυριακή όταν παίζει εντός έδρας η ομάδα (που έχει υποπέσει σε παράπτωμα).

Στις 6 Μαρτίου ξεκινά δεύτερη συγκεκριμένη διαδικασία, οι κάμερες στα γήπεδα, η οποία αν δεν έχει τηρηθεί, από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους. Δώσαμε χρόνο, υπήρξε κοινή συζήτηση διαβούλευση και κοινές εκθέσεις με τους εμπλεκομένους » είπε ο κ. Βρούτσης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκδοθεί και το ΦΕΚ για τις κάμερες. Έτσι, αύριο σε ραντεβού με τον πρόεδρο της Superleague 1 και της Basket League θα δοθεί το ΦΕΚ για να «τρέξει» ο νόμος όπως έχει καθορισθεί.

«Τρίτη 9 Απριλίου, η τρίτη μεγάλη θεσμική αλλαγή, η ταυτοπροσωπία: Δηλαδή ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο. Όνομα, επίθετο, διεύθυνση και τηλέφωνο θα είναι γνωστά» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Επίσης, θα επιβληθεί ρήτρα παραβατικότητας, ένας νέος θεσμός με παρακράτηση πόρων από τα λεφτά του στοιχήματος από τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ αν πέφτουν σε οριστική παραβατική συμπεριφορά και θα αξιοποιούνται για αθλητικές υποδομές.

«Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, του ποδόσφαιρου, της UEFA και της FIFA, αλλά θα κλείνουμε τα γήπεδα με βάση συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ποινές, όχι υποκειμενική σκέψη» διευκρίνισε ο Γιάννης Βρούτσης. «Στόχος είναι να μην επηρεαστεί το πρωτάθλημα. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο ποδοσφαίρου, αλλά είναι δικαίωμα πολιτείας να προασπίζει την ασφάλεια του φίλαθλου» υπογράμμισε.

Τα ταυτοποιημένα εισιτήρια θα προστίθενται στο gov.gr wallet τόνισε από πλευράς του Δημήτρης Παπαστεργίου. Σε 30 δευτερόλεπτα το εισιτήριο θα έχει καταχωρηθεί στο gov.gr wallet.

«Η αγορά των εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet και εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr που θα λειτουργήσει σε λίγη ώρα» εξήγησε.