ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά τα χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς κατέληξαν σε συμφωνία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να μην μπει λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» από την 1η Ιουνίου, όπως είχε αποφασιστεί πριν από λίγες μέρες.

Ωστόσο, μέρος της επίλυσης του προβλήματος της έλλειψης αναισθησιολόγων αποτελεί η επιστροφή επικουρικής αναισθησιολόγου στο «Αγία Σοφία», όπου ανήκε πριν τη μετακίνησή της τον περασμένο Φεβρουάριο στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», δημιουργείται νέο κενό.

«Η αναστολή του κλεισίματος των χειρουργείων για το “Αγία Σοφία” αποφασίστηκε μετά από τις δεσμεύσεις της διοίκησης και του υπουργείου Υγείας κατά τη συνέλευση που έγινε χθες, Πέμπτη. Οι δεσμεύσεις αφορούν να μην γίνει άλλη μετακίνηση αναισθησιολόγου από το “Αγία Σοφία”, να επιστρέψει η επικουρική γιατρός από το “Αγλαΐα Κυριακού”, να γίνουν προσλήψεις με διαδικασία fast track, μέχρι τις 30 Ιουνίου και να αυξηθούν οι θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο νοσοκομεία», εξηγεί στο iatropedia.gr η Ελεάνα Γαρίνη, πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και αναισθησιολόγος στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ωστόσο, στο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 27 Μαΐου μπαίνει «λουκέτο» σε ένα από τα τρία χειρουργεία που λειτουργούν σήμερα.

Οι γιατροί αναφέρουν στην επιστολή τους ότι σε όσες επισημάνσεις, προειδοποιήσεις και προτάσεις έχουν αναδείξει εγκαίρως, η απάντηση εκ μέρους της διοίκησης και του υπουργείου Υγείας, δίνεται αφού τα προβλήματα έχουν οξυνθεί σε βαθμό που πλέον παρακωλύεται σοβαρά η λειτουργία των Νοσοκομείων και η επίλυση του μοιάζει αδύνατη.