ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Καπραβέλος: Θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με την επόμενη μετάλλαξη! Να επεκταθούν οι εμβολιασμοί

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη περιγράφει ο διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «επόμενος ασθενής στο Παπανικολάου θα διασωληνωθεί στο διάδρομο και ο επόμενος στο parking του νοσοκομείου»!

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας με τον κορονοϊό δεν επιτρέπει εφησυχασμό και θα πρέπει να περιορίσουμε ξανά τις ανθρώπινες δραστηριότητες για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όπως είπε, αυτό που τον νοιάζει είναι πώς θα μεταφραστεί αυτό το… «τσουνάμι» κρουσμάτων σε νοσηρότητα, αφού και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι για τον κ. Καπραβέλο «παροδικά που συγκαλύπτουν αυτή τη στιγμή την κατάσταση. Θα υπάρξει μια ανακοπή στην πανδημία αλλά θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με την επόμενη μετάλλαξη».

Σχολιάζοντας το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε πως «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μας σώσει» και επισήμανε ότι η επέκταση θα μπορούσε να γίνει και ηλικιακά αλλά και σε κατηγορίες, καθώς άλλες χώρες δεν ανησυχούν τόσο από νέο κύμα πανδημίας επειδή έχουν δημιουργήσει το μαξιλάρι της τρίτης δόσης.

«Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες», πρόσθεσε και κατέληξε πως «πρέπει να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθεί ο εμβολιασμός».