ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρέ – καρέ η ληστεία 75χρονης μέρα μεσημέρι στη μέση του δρόμου!

Η 75χρονη περπατάει αμέριμνη στο πεζοδρόμιο δρόμου της Θεσσαλονίκης.

Ένας άνδρας με τσάντα στην πλάτη τρέχει κατά πάνω της. Κοντοστέκεται δίπλα της και τότε της επιτίθεται.

«Ανέβαινα την Αγίας Σοφίας γύρω στις 2 το μεσημέρι κουρασμένη κιόλας από τη ζέστη, οπότε ξαφνικά αισθάνομαι ένα τράβηγμα τα μαλλιά μου από πίσω και με ρίχνει κάτω, βάζει το σπορτέξ στο στήθος μου πάνω και μου τραβούσε τα χρυσά».

«Πέφτοντας είχα κάποια χτυπήματα αλλά εκείνο που θυμάμαι ήταν ότι η οδοντοστοιχία μου πετάχτηκε στο πεζοδρόμιο απέναντι».

Η γυναίκα είναι πεσμένη στο πεζοδρόμιο και ο δράστης προσπαθεί να πάρει τις χρυσές αλυσίδες που έχει δει στον λαιμό της. Παλεύει να τις βγάλει όσο η 75χρονη πασχίζει να γλιτώσει από τα χέρια του.

«Δεν μπορούσα να φωνάξω βοήθεια. Έκλαιγα, βρέθηκα σε κατάσταση αμόκ. Ήταν το τράβηγμά του τόσο δυνατό. Λες και με ήξερε από χρόνια και ήθελε να με σκοτώσει. Με τόση μανία τραβούσε».

Τα καταφέρνει και το βάζει στα πόδια. Ένας άντρας αρχίζει και τρέχει να τον προλάβει όσο η ηλικιωμένη βρίσκεται ακόμα κάτω στο πεζοδρόμιο.

«Τα ‘χασα, τα ‘χασα, τα ‘χασα. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω, πρώτη φορά μου έτυχε στη ζωή. Μου πήρε μία τέτοια αλυσίδα που έχω τώρα με σταυρό, μία με μάτι και μία με Παναγίτσα. Ήταν δώρο του ανδρός μου, των παιδιών μου».

Η 75χρονη ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και λίγες μέρες αργότερα την κάλεσαν για αναγνώριση.

Ο δράστης συνελήφθη για αυτήν την περίπτωση και άλλες δύο παρόμοιες ληστείες και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA