ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδικάστηκε ο γνωστός τράπερ και η παρέα του για την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο γνωστός τράπερ για την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό που έγινε στις αρχές του Νοεμβρίου.
Οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την επίθεση κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σωματική βλάβη από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ στον τράπερ και έναν ακόμη κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή. Ως ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε το νεαρό της ηλικίας τους.

Την ποινή των 36 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλλε το δικαστήριο στον τρίτο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε και την αρχική αντιδικία με το θύμα, ενώ αθώος κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την μετατροπή της κατηγορίας προς το ελαφρύτερο, χωρίς να γίνει αυτό δεκτό από το δικαστήριο.
Προηγήθηκε η απολογία του τράπερ ο οποίος υποστήριξε ότι το θύμα – διανομέας σε καφετέρια στο επάγγελμα – πέρασε από μπροστά από τον ίδιο και την παρέα του, κάνοντας χειρονομίες. Τον ακολούθησαν με το αυτοκίνητο μέχρι το μαγαζί όπου δουλεύει, όπου το θύμα άρχισε να τους βρίζει.
«Το θύμα έκανε συνεχώς μια κίνηση ότι θα βγάλει μαχαίρι από την τσέπη. Πήραμε τις πεταλούδες από το αμάξι και τις κρατούσαμε στο χέρι. Ανέβηκε η ένταση, προσπάθησα να τους χωρίσω και πάνω στο μπουλούκι έγινε ό,τι έγινε» είπε ο τράπερ, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Ακολούθησε διάλογος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου:
Προεδρος: Πήγατε να τους χωρίσετε με τα μαχαίρια στο χέρι;
Τραπερ: Ναι δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή.
Πρόεδρος: Πήρατε μαχαίρια για να τους χωρίσετε;
Τραπερ: Πήραμε όταν έκανε την κίνηση αυτή.
Προεδρος: Ναι, αλλά δεν έβγαλε τίποτα.
Τραπερ: Εγώ σας λέω πως σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι.
Προεδρος: Ναι αλλά το χρησιμοποιήσατε;
Τραπερ: Πάνω στο πέρα δώθε.
Προεδρος: Μαχαιρώσατε;
Τραπερ: Δεν το θυμάμαι. Λογικά όχι, αλλά μάλλον έγινε. Δεν είχα πρόθεση.

Σε δηλώσεις του στον Alpha, o γνωστός τράπερ ισχυρίστηκε: «Δεν θέλω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Θέλω να τελειώνουμε. Έχω ζητήσει από μεσιτικό γραφείο να βρω σπίτι σε άλλη γειτονιά, να τελειώνουμε».

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος μαζί με τον γνωστό τράπερ μαχαίρωσαν το θύμα, ισχυρίστηκε και αυτός ότι ο διανομέας τούς προκάλεσε.
«Καθόμουν στην πλατεία με τον Χ. και περιμέναμε τους άλλους δυο κατηγορουμένους. Χτυπούσε το τηλέφωνο του Χ. και μου είπε ότι έγιναν κάτι κουβέντες, μια παρεξήγηση με το θύμα. Συμφωνήσαμε να μη κάνουμε κάτι» είπε ο κατηγορούμενος.
Υποστήριξε ότι το θύμα πέρασε μπροστά τους με μηχανή και τους έκανε άσεμνες χειρονομίες, ενώ βγήκε από την καφετέρια με άγριες διαθέσεις. Στη συνέχεια, το θύμα και ο ένας από κατηγορούμενους άρχισαν να τσακώνονται, με τον πρώτο να κάνει κίνηση σαν να βγάζει μαχαίρι.
«Φοβηθήκαμε. Μετά βγάλαμε κι εμείς μαχαίρια για να τον φοβίσουμε. Πάνω στον τσακωμό έγιναν όλα» υποστήριξε.
Κατάθεση έδωσε και το ίδιο το θύμα της επίθεσης που δέχθηκε έξι μαχαιριές από τον τράπερ και την παρέα του. Ο διανομέας υποστηρίζει ότι πήγαν να του επιτεθούν από πίσω.

«Με κρατάει ο Χ. και ο Π. με τον τράπερ με μαχαίρωσαν από πίσω στα πόδια, μηρό, μπράτσο, είχα αιμορραγία. Έτρεξα φοβούμενος για τη ζωή μου. Φύγανε τρέχοντας πιο πάνω δεν προλάβαιναν να μπουν στο αμάξι» περιέγραψε το θύμα της επίθεσης, συμπληρώνοντας ότι αν δεν άρπαζε κι εκείνος ένα κουζινομάχαιρο «θα συνέχιζαν να με μαχαιρώνουν ακόμα».
Πάντως, το θύμα υποστήριξε πως η πρόθεση των δραστών της επίθεσης δεν ήταν να τον σκοτώσουν, αλλά να τον τραυματίσουν. «Ήρθαν να με «σφάξουν» χωρίς κανένα λόγο. Με απειλούσαν ότι θα τα ξαναπούμε. Τους φαινόταν αστείο. Ο Χ. μου είπε ότι θα με πυροβολήσει κιόλας και θα τα ξαναπούμε» σημείωσε.