ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκες για το Sea Diamond εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο

Οριστικά και αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος επικύρωσε τις πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινές που είχαν επιβληθεί στον πλοίαρχο και τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond  της εταιρείας Louis Cruises, το οποίο βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας  της  Σαντορίνης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά είχαν καταδικαστεί τρία άτομα για το επίμαχο ναυάγιο. Συγκεκριμένα, είχαν καταδικαστεί ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond σε 36 μήνες φυλάκισης, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Core Marine Limited (υπό την τεχνική διαχείριση της οποίας ήταν το Sea Diamond, ως θυγατρική της Louis Cruises) σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών και ο ανθυποπλοίαρχος αξιωματικός υπηρεσίας-Γέφυρας σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Από τους τρεις κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί το 2013 για το ναυάγιο του Sea Diamond το 2007, εν τέλει, οι δυο εξ αυτών θα εκτίσουν ποινές, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης ποινής του μέχρι πρότινος κατηγορούμενου ανθυποπλοιάρχου αξιωματικού υπηρεσίας-Γέφυρας.