ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίωξη στην Ιόνια Οδό! Ο δραπέτης έγινε διακινητής μεταναστών

Συνελήφθη χθες (17-05-2019) το μεσημέρι στην Αμφιλοχίας 40χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών. Ο οποίος μετέφερε με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έναν αλλοδαπό.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για απόδραση κρατουμένου, μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Χθες το πρωί στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν τον 40χρονο να οδηγεί. Και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών. Ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα, αφού εξήλθε της Ιόνιας Οδού στο ύψος της Αμφιλοχίας, το όχημα εξετράπη της πορείας του. Με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 40χρονος δράστης.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος μετέφερε, με τελικό προορισμό την Πάτρα, έναν 49χρονο αλλοδαπό. Ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εισόδου στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος αναζητούνταν ως δραπέτης από την 15-04-2019. Αφού είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης -9- ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.