ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίωξη στους δρόμους της Καλαμάτας! Είχαν διαρρήξει τουλάχιστον 30 σπίτια!

Καταδίωξη στους δρόμους της Καλαμάτας για τη σύλληψη των μελών σπείρας που, τους τελευταίους τρεις μήνες, είχε διαπράξει συνολικά 30 διαρρήξεις με λεία αξίας άνω των 120.000 ευρώ.

Τελικά συνελήφθη ένα από τα μέλη της και ταυτοποιήθηκαν τα υπόλοιπα που διέφυγαν.
Όλα ξεκίνησαν από μια περιπολία αστυνομικών της Ασφάλειας, που εντόπισε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα και κινούνταν ύποπτα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Όμως, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της περιοχής, όπου κάποια στιγμή οι πέντε ύποπτοι εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 21 ως 31 χρόνων κατάφεραν να εξαφανιστούν, αλλά ένας ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Στην προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο νεαρός και οι συνεργοί του διέπραξαν από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου συνολικά 29 διαρρήξεις και μία απόπειρα σε σπίτια στην Καλαμάτα, από τα οποία άρπαζαν κυρίως μετρητά και χρυσαφικά.

Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και ο 22χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες που βαρύνουν και τους άλλους τέσσερις για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση κατά περίπτωση.