ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία: Δημόσιοι υπάλληλοι καταπάτησαν και μένουν παράνομα σε σπίτια στην Πλάκα.

menoyn-paranoma-se-spitia

Απίστευτο και όμως συμβαίνει. Σύμφωνα με καταγγελία δημόσιοι υπάλληλοι καταπάτησαν και μένουν παράνομα σε σπίτια στην Πλάκα ενώ καθυστερούν διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο λόγος της καθυστέρησης βρίσκεται στους… υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι έχουν στην αρμοδιότητά τους την ευθύνη για την ακίνητη περιουσία του υπουργείου και οι οποίοι αρνούνται να παραδόσουν τα κλειδιά των ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.

«Είτε θεωρούν ξεπούλημα την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων σε επενδυτές είτε έχουν καταπατήσει πολλά από αυτά και διαμένουν μέσα παράνομα» τονίζει μιλώντας στα Νέα κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΠΟ.

Τι απαντούν

Η απάντηση που δίνουν στα αιτήματα παράδοσης των κλειδιών είναι ότι είτε αυτά έχουν χαθεί, είτε ότι τα κτίρια δεν είναι επισκέψιμα.

Η ευθύνη βαρύνει την κάθε Εφορεία Αρχαιοτήτων. Μετά από αυτές τις εξελίξεις η αρμοδιότητα μεταφέρεται στη διεύθυνση Απαλλλοτριώσεων του υπουργείου, ενώ όσοι υπάλληλοι έχουν καταλάβει κτίρια θα εκδιωχθούν με διοικητικά πρωτόκολλα.