3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία επιχειρηματία για το κύκλωμα εφοριακών! «Μου ζήτησε 10.000 για να σβήσει χρέος 80.000 ευρώ»

Ανοίγουν τα στόματα μετά την αποκάλυψη της απάτης και τη σύλληψη των εφοριακών στη Χαλκίδα.

Όπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες, επιτήδειοι με κολλητούς στις οικονομικές υπηρεσίες ή ακόμα και υπάλληλοι σε ΔΟΥ, απαιτούσαν χρηματικά ποσά από τους επαγγελματίες για να κάνουν τα στραβά μάτια ή για να μην εφεύρουν κάποια παράβαση που θα οδηγούσε σε βαρύ πρόστιμο.

Ένα από τα θύματα μίλησε στο STAR. Πριν λίγο καιρό για ένα χρέος στην εφορία πάνω από 80.000 ευρώ τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους «λαδώσει» για να διαγραφούν τα πάντα.

«Ήρθε ο τύπος. Ήξερε τα πάντα για μένα. Πόσα χρωστάω και μου λέει θα μου δώσεις 10.000 ευρώ και θα σου τα σβήσω τα χρέη. Του τα έδωσα μαύρα 5 και 5 χιλιάδες σε δύο δόσεις. Μου είπε ότι είναι ειδικό το πρόστιμο. Πήγαμε στην εφορία. Τους ήξερε όλους. Είχε παντού γνωστούς. Με άφηναν έξω από τα γραφεία. Τελικά δε μου έκανε τη δουλειά και μου έφαγε τις 10.000 ευρώ» λέει θύμα εκβιασμού.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε και ένα μαγαζί εστίασης. Εκεί τον επισκέπτονταν εφοριακοί. Έδειχναν την ταυτότητα και ζητούσαν χαρτζιλίκι για να μην κόψουν πρόστιμο.

«Περνούσαν από το μαγαζί και έπαιρναν 300 ή 500 ευρώ. Εφοριακοί αυτοί. Κανονικοί. Έδειχναν τα χαρτιά τους. Αν δεν τους τα έδινες θα σ’ έκλειναν. Καταστράφηκα οικονομικά με τα λαδώματα. Κλείσαμε τελικά και ησυχάσαμε» προσθέτει το θύμα εκβιασμού.

πηγή φωτογραφίας STAR