ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Καταγγελία για την κλινική με τα 80 κρούσματα στον Πειραιά: «Πέθανε η μητέρα μου και το απέκρυψαν»

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά.

Οι υπεύθυνοι προσπαθούν πλέον να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς αφού έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 80 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, η κόρη μιας νοσηλευόμενης, μιλώντας στο MEGA, κατήγγειλε πως ενημερώθηκε ότι η μητέρα της είχε μολυνθεί από COVID-19 μετά τον θάνατό της και ενώ είχε υψηλό πυρετό για πολλές ημέρες.

«Η μητέρα μου στις 18 του μηνός, ήμερα Πέμπτη, κατέληξε στη συγκεκριμένη κλινική. Είχαμε επικοινωνία με την κλινική από τη Δευτέρα. Μας έλεγαν ότι η μητέρα μου είχε υψηλό πυρετό που οφείλεται σε ουρολοίμωξη. Το ίδιο έγινε και την Τρίτη, μας είπαν ότι παραμένει ο υψηλός πυρετός και πήραν εξετάσεις για τα ούρα. Την Τετάρτη μού είπαν ότι έπεσε λίγο ο πυρετός μέσω αντιβιώσεις, αλλά παραμένει στην ίδια κατάσταση και δεν ανταποκρίνεται. Την Πέμπτη μας πήραν από την κλινική και μας είπαν ότι κατέληξε. Το τρίτο τεστ που έγινε από τον ΕΟΔΥ είχε βγει θετικό. Της είχαν κάνει πριν άλλα δύο», ανέφερε.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι βάσει της ληξιαρχικής πράξης θανάτου, η μητέρα της είναι θύμα κορωνοϊού.

«Το έχουν αποκρύψει. Η τελετή έγινε βάσει του πρωτοκόλλου θανάτου από κορωνοϊό. Δεν την είδα. Με κρατούσαν στο σκοτάδι όλες αυτές τις ημέρες λέγοντάς μου ότι έχει ουρολοίμωξη», κατέληξε.
Από την πλευρά του τέλος, ο νομικός εκπρόσωπος της κλινικής ανέφερε ότι το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε την Τρίτη, ωστόσο έκτοτε χάθηκε ο έλεγχος και υπήρξε διασπορά.