ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία οργής! Πέθανε γιατί δεν άναβαν τα φώτα του αεροδρομίου!

Για 12 ολόκληρες ώρες ο 63χρονος ασθενής από το χωριό Σπόα Καρπάθου ταλαιπωρήθηκε και τελικά έχασε τη ζωή του.

Όπως περιγράφει ο γαμπρός του άτυχου άνδρα, οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρπάθου αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του με το ΕΚΑΒ στην Ρόδο.

«Φεύγουμε εμείς από το νοσοκομείο για το αεροδρόμιο. Φθάνουμε στο αεροδρόμιο με το ασθενοφόρο. Ο πεθερός μου ο συγχωρεμένος ήταν μέσα. Τα φώτα για να σηκωθεί το αεροπλάνο από τη Ρόδο δεν ανάβανε, του αεροδιαδρόμου. Δεν υπήρχε ίχνος φωτός πουθενά», είπε.

Ο άνδρας περίμενε σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 2 ώρες, ενώ κατά την αναμονή του ακόμα και το οξυγόνο και χρειάστηκε να αντικατασταθεί η φιάλη.

«Ο πεθερός μου μέσα στο ασθενοφόρο δύο, δυόμιση ώρες περίπου, στην πίστα του αεροδρομίου μέχρι που τελικά, γυρνάμε πάλι πίσω. Κατά την επιστροφή από τον αεροδιάδρομο προς το νοσοκομείο η κατάσταση του πεθερού μου επιδεινώθηκε».

Στο νοσοκομείο Καρπάθου ο άνδρας έμεινε 5 με 6 ώρες, καθώς τόσο χρειάστηκε για να ανάψουν τελικά τα φώτα και να μπορέσει να γίνει η πτήση της αεροδιακομιδής του. Όμως ο 63χρονος είχε ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά.

«Τον διασωληνώσανε μέσα στο ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ήταν τόσο ταλαιπωρημένος ο άνθρωπος που κατέληξε, δεν πρόλαβε να φτάσει στη Ρόδο», είπε ο γαμπρός του.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA