3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία-σοκ! Χωρίς εξαερισμό εδώ και οκτώ χρόνια ο σταθμός της Ομόνοιας!

Οκτώ χρόνια στον σταθμό της Ομόνοιας, από τον οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες πολίτες, δεν λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρόεδρος Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για τη γραμμή του ΗΣΑΠ, Πάνος Κοντογιάννης, ανέφερε πως πρόκειται για κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2015 και παραμένει άλυτο!

Μάλιστα, καταγγελία εργαζομένου από το 2018, που αφορούσε τη μη λειτουργία του εξαερισμού στο τμήμα της σήραγγας Μοναστηράκι – Ομόνοια, οδήγησε τον Μάρτιο του 2018 τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών να ορίσει, στο πλαίσιο επείγουσας παραγγελίας, δύο πραγματογνώμονες για να διερευνηθεί κατά πόσο τηρούνται όσα προβλέπει ο νόμος αναφορικά με την ασφάλεια στο τμήμα της γραμμής του ΗΣΑΠ από τον σταθμό Μοναστηράκι ως τον σταθμό Αττική.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, το περιεχόμενο του συγκεκριμένου πορίσματος – το οποίο τέθηκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπόψιν της διοίκησης – παραμένει άγνωστο στους ίδιους, καθώς επίσης και το κατά πόσο αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε εντοπιστεί πριν από 5 χρόνια.