ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία σοκ της ΠΟΕΔΗΝ: Η 40χρονη έχει διασπείρει τον κορωνοϊό στο «Σωτηρία»

Παρέμβαση για τις πληροφορίες που θέλουν τη 40χρονη να περίμενε για ώρες στην ουρά στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έκανε στο iatropedia.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να λάβουν άμεσα έκτακτα μέτρα στο προσωπικό και τους ασθενείς που βρέθηκαν στην εφημερία, τη στιγμή που πήγε εκεί το θετικό στον κορωνοϊό περιστατικό.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε στο iatropedia.gr: «Αν αυτή η γυναίκα πήγε πράγματι στο “Σωτηρία” βρήκε ουρά και αναμονή και έφυγε, θα έπρεπε η ίδια να είχε ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ, αφού είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έπρεπε να εξεταστεί με διαφορετική διαδικασία. Όχι με τη διαδικασία του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών, που περιμένεις στην ουρά. Στην περίπτωση που συνέβη έτσι, θα πρέπει το νοσοκομείο να πάρει μέτρα. Μπορεί να υπήρξε διασπορά με τόσο κόσμο γύρω – γύρω. Χωρίς κανένα μέσο προστασίας. Η γυναίκα και στο “Αττικόν” που την είδαν οι συνάδελφοι, δεν φορούσε τη μάσκα της, μιλούσε στο κινητό χωρίς τη μάσκα. Οι εργαζόμενοι ήταν ντυμένοι, η γυναίκα ουτε μάσκα δεν φορούσε».

Η 40χρονη, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», είναι το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού που εμφανίστηκε στην Ελλάδα και το πρώτο στην Αθήνα.