ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες-σοκ! Ο καθηγητής μας άγγιζε και απαιτούσε να κάτσουμε στα πόδια του!

Πρόκειται για τις καταγγελίες τριών γυναικών στη Μυτιλήνη, οι οποίες έπειτα από 16 χρόνια βρήκαν το κουράγιο να δημοσιοποιήσουν τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίσταντο από συνταξιούχο καθηγητή που τους έκανε ιδιαίτερα μαθήματα την περίοδο που ήταν μαθήτριες στο Λύκειο, πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι τρεις κοπέλες, ενήλικες πια, έχοντας σταθεί στα πόδια τους, με καριέρες, δουλειές, μακριά από το νησί μας, και με αφορμή τα δεκάδες περιστατικά παρενόχλησης και κακοποίησης που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους με τη φωνή όλων των γυναικών που είναι θύματα ανάλογων καταστάσεων.

Ξεκαθάρισαν ότι στόχος τους δεν είναι η εκδίκηση του θύτη, εξάλλου το αδίκημα της ασέλγειας έχει παραγραφεί, αλλά η ενδυνάμωση όλων των γυναικών κάθε ηλικίας που έχουν δεχθεί παρενόχληση σε διάφορες φάσεις της ζωής τους.

Ο άνθρωπος αυτός, δεν δίσταζε να εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη των κοριτσιών και των οικογενειών τους. Πλησίαζε τα κορίτσια στη διάρκεια του μαθήματος, δήθεν ως φίλος και δικός τους άνθρωπος, τις συμβούλευε να μην έχουν σχέσεις με αγόρια και να αφοσιωθούν στο διάβασμα, ενώ την ίδια ώρα άπλωνε τα χέρια του στο σώμα των ανήλικων μαθητριών χωρίς φυσικά τη συναίνεσή τους.