slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες συνομωσίας, ΕΔΕ και πολιτική αντιπαράθεση πίσω από τον «Τζόκερ»!

Στελέχη ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής ήταν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, αυτά που ενημέρωσαν τις υπαλλήλους του ΥΠΠΟ για την παρουσία ανηλικίων σε κινηματογράφους που πρόβαλαν την ταινία Joker, το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καταφέρθηκε εκ νέου κατά των δύο εργαζομένων που προκάλεσαν τους ελέγχους λέγοντας  «δύο γυναίκες που είναι μέλη της επιτροπής που γνωμοδοτούν για τις ταινίες υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής – υπάρχουν και άλλοι τρόποι».

Η Λίνα Μενδώνη άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από την άλλη είναι τουλάχιστον άτυχης ο τρόπος που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός η Αξιωματική Αντιπολίτευση» συμπληρώνοντας ότι «για την ώρα διενεργείται ΕΔΕ».

Το θέμα που δημιουργήθηκε με την ταινία του «Τζόκερ» σχολίασε με τον δικό του τρόπο και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα στην ανάρτησή του στο Instagram, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε μια «φωτογραφία »που δείχνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης να κυνηγά τον Τζόκερ.

Δείτε την ανάρτηση

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το «Τζόκερ». Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα. Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο. Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα. Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει την τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του ’60, ίσως και ακόμη πιο πίσω… Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε. ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα…#joker

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις

Με ανάρτησή του στο Facebook και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας.