Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένεται να επικρατήσουν αύριο Παρασκευή (16/5) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ενόψει της κακοκαιρίας «ΙΝΕS».
Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα συνοδεύονται από καταιγίδες.
Παράλληλα, θα εκδηλωθεί μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με μέση ένταση 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο, μέχρι το μεσημέρι, θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι μέσων εντάσεων 5-6 μποφόρ και τοπικά στα νότια τμήματα 7 μποφόρ. Στους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες ριπές ανέμου (σε km/h) τις πρωινές και τις μεσημεριανές/απογευματινές ώρες της Παρασκευής 16/05. Όπως διακρίνεται στους χάρτες οι ριπές του ανέμου θα ξεπεράσουν τοπικά τα 90 km/h.

