3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν Ήπειρο Κρήτη και Αττική!

Κύμα κακοκαιρίας σάρωσε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με τα σοβαρότερα προβλήματα να καταγράφονται στην Ήπειρο και την Κρήτη.

Στην Άρτα, μέσα σε λίγες ώρες και μετά από την ένταση της καταιγίδας το ρέμα Μπούση μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερού ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εργάζονταν όλη τη νύχτα για να δώσουν διέξοδο στα νερά και να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να αποφευχθούν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι ισχυροί νοτιάδες που έπνεαν στην Κρήτη και έφτασαν και τα 9 μποφόρ δημιούργησαν προβλήματα από πτώσεις δέντρων αλλά και στις πτήσεις και τα δρομολόγια των πλοίων. Από τους θυελλώδεις ανέμους έσπασαν οι κάβοι στο λιμάνι του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα το επιβατικό πλοίο «Φαιστός Παλάς», να μετακινηθεί καθώς έμεινε ακυβέρνητο και να παρασυρθεί στην απέναντι πλευρά στο Κούλε. Εκεί υπήρξε πρόσκρουση τον μώλο που προκάλεσε ρωγμή στο πλοίο, με δύο ρυμουλκά να το επαναφέρουν στη θέση του. Κρίθηκε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, με 270 άτομα που θα ταξίδευαν τη νύχτα με αυτό, να μένουν στην προβλήτα περιμένοντας μάταια να επιβιβαστούν.

Στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Κνωσού δέντρο καταπλάκωσε 2 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Η ισχυρή κακοκαιρία στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην περιοχή της Πάτρας. Στη παλιά Εθνική οδό, στο ύψος των Καμινίων, σημειώθηκε κατολίσθηση, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων σε δύο υπόγεια σπίτια στην Οβρυά και στο Κουκούλι, καθώς και για κοπή δέντρου το οποίο ήταν έτοιμο να πέσει στην οδό Καρόλου. Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση υπήρξαν στην περιοχή Δεμένικα, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους, έμεινε κλειστό το πορθμείο του Ρίου – Αντίρριου. Υπήρξε μάλιστα και συσκότιση στη γέφυρα κατά την διάρκεια της καταιγίδας.

Από την κακοκαιρία δε γλίτωσε ούτε η Αττική, καθώς ξέσπασε δυνατή νεροποντή, η οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πολλά προβλήματα. Αρκετές περιοχές στα νότια προάστια βρέθηκαν χωρίς ρεύμα, με τις περιοχές Βούλα και Νέο Κόσμο, μεταξύ άλλων, να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.