3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα! Χείμαρροι λάσπης και δρόμοι-ποτάμια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βόρεια Ελλάδα και Στερεά αντιμετώπισαν τα περισσότερα προβλήματα, με την Λαμία και την Θάσο να πλήττονται από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ από την μανία της βροχής, δε γλίτωσε ούτε η Αττική.

Το νησί της Θάσου δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα από την χθεσινή νεροποντή. Στο νησί έπεσαν 102 mm νερού, με δρόμους και κτίρια να πλημμυρίζουν. Σπίτια και καταστήματα στη περιοχή Λιμεναρίων υπέστησαν καταστροφές, ενώ ρέματα ξεχείλισαν και η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει τον δρόμο Καλυβίων – Λιμεναρίων. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, καθώς αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία.

Προβλήματα υπήρξαν και στη Κομοτηνή, όπου ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημά του και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί. Σε άλλο περιστατικό, σχολικό λεωφορείο την ώρα που μετέφερε μαθητές σε χωριά μαθητές, κόλλησε στα νερά και χρειάστηκε η συνδρομή τρακτέρ για να μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι.

Πλημμύρισε ναός στη Λαμία – Δεκάδες οι κλήσεις για απάντληση υδάτων σε σπίτια και υπόγεια

Την ίδια ώρα σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στη Λαμία λόγω της δυνατής νεροποντής που έπεσε το βράδυ της Πέμπτης. Σοβαρό πρόβλημα παρατηρήθηκε και στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μαγνησία και ο εφημέριος του ναού κάλεσε την πυροσβεστική .

Καταιγίδες σάρωσαν και την Αττική με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά και να συνοδεύονται από δυνατούς  ανέμους .

Σύμφωνα με την ΕΜΥ χθες έπεσαν πάνω από 1200 κεραυνοί σε Αττική και Βοιωτία μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες,  με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για κοπή δέντρων . Κυκλοφοριακό κομφούζιο σημειώθηκε στους κεντρικούς  οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, ενώ διακόπηκε  η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κυριαζή, στην Κηφισιά, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Κηφισίας έως την οδό Αγίου Τρύφωνος, λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης.

Η νεροποντή διέκοψε ακόμη και αγώνα βόλεϊ του επαγγελματικού πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Φοίνικα Σύρου, καθώς έσταζε η οροφή.