ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασχέθηκαν 35 κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα!

Σε 72 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η συνολική αξία των δασμών από τα 338 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων, που βρέθηκαν σε 35 κοντέινερ τα οποία κατασχέθηκαν από την ΑΑΔΕ στον Πειραιά.

Εγκέφαλος του πολυεθνικού κυκλώματος είναι Σύρος και όπως διευκρίνισαν ο Διοικητής κ. Πιτσιλής και ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείου Πειραιά κ. Μουρτίδης το κύκλωμα μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα από το Ντουμπάι με προορισμό τη Συρία. Στη συνέχεια θα διοχετεύονταν σε αραβικές χώρες. Τα λαθραία τσιγάρα έφθασαν με τα κοντέινερ στον Πειραιά με τα φορτωτικά έγγραφα να δηλώνουν ότι περιείχαν είδη και παρασκευάσματα διατροφής.


Η έρευνα ξεκίνησε από το Φεβρουάριο όταν έφτασε στις τελωνειακές αρχές η πληροφορία για 4 ύποπτα κοντέινερ από το Ντουμπάι και τα οποία δεσμεύτηκαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες αποστολές με διαφορετικό παραλήπτη, οι οποίες όμως είχαν το ίδιο τηλέφωνο και ίδια διεύθυνση.
Οι ελληνικές τελωνειακές αρχές συνεργάστηκαν με ευρωπαϊκές αρχές καθώς ο Σύρος αναζητείται και ελέγχεται και από άλλες χώρες. Οι έρευνες συνεχίζονται. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων στην Ευρώπη.