ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάθεση 30.000 ευρώ σε λογαριασμό του «Ρουβίκωνα» ερευνούν οι Αρχές

ο αμερικανικό… follow the money εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ., σε έρευνά της για το Ρουβίκωνα. Η Οικονομική Αστυνομία έχει ανοίξει έρευνα. Για να διαπιστωθεί εάν δικαιολογείται με νόμιμο τρόπο η συγκέντρωση χρημάτων για την καταβολή εγγύησης. Για μέλος της αναρχικής ομάδας που είχε συλληφθεί για επίθεση με μπογιές.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα συχνά απευθύνουν εκκλήσεις για τη συλλογή χρημάτων, προκειμένου να καλυφθούν δικαστικά έξοδα και να καταβληθούν εγγυήσεις, προκειμένου να μην καταλήξουν στη φυλακή μέλη του. Ο Ρουβίκωνας διοργανώνει συνήθως πάρτι για να συλλέξει χρήματα. Όπως υποστηρίζουν, ο κόσμος που είναι αλληλέγγυος προς την ομάδα βοηθάει προς την κατεύθυνση της συγκέντρωσης χρημάτων, χωρίς να υπάρχουν παράνομες διαδικασίες στη συλλογή τους.

Οι Αρχές, ωστόσο, έχουν ανοίξει έρευνα για μία συγκεκριμένη περίπτωση και έχουν καλέσει για κατάθεση μία γυναίκα. Οι αστυνομικοί ερευνούν την προέλευση 30.000 ευρώ που φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα σε τραπεζικό λογαριασμό τον περασμένο Ιούνιο. Τα χρήματα προορίζονταν για την καταβολή εγγύησης, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερο μέλος του Ρουβίκωνα που είχε συλληφθεί για την επίθεση στη Βουλή. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν, ωστόσο, και άλλες δράσεις οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας.