ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Μιωνή στον Αρειο Πάγο για Novartis και Παπαγγελόπουλο

Μαρτυρική κατάθεση, μετά από αυτή που ειχε δώσει στην Προανακριτική της Βουλής, δίνει αύριο στον Αρειο Πάγο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, σχετικά με τις διερευνόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με την καταγγελλόμενη σκευωρία στην υπόθεση Novartis.

Ο Σ. Μιωνή ειχε προκαλέσει σάλο με όσα ανέφερε στην Προανακριτική ενώ έδωσαν και το έναυσμα για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό από συνομιλία του, το 2016, με τον Νικ. Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά»».

Ο μάρτυρας προσέρχεται ενώπιον της αρεοπαγίτου ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και σύμφωνα με πηγές απο το περιβάλλον του εμφανίζεται έτοιμος να εμπλουτίσει τις καταγγελίες του, αναφερόμενος σε «συνομιλίες με σημαντικό πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Δ. Παπαγγελόπουλου», οι οποίες φέρεται να επιβεβαιώνουν πλήρως πως στοχοποιήθηκε ο ίδιος και ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς για λόγους εκβίασης και ο δικηγόρος, Σταύρος Παπασταύρου, για λόγους πολιτικούς, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας στην κατάθεση θα αναφερθεί και στο ρόλο άλλων προσώπων που καταγγέλλει ότι βοήθησαν στη τέλεση των πράξεων σε βάρος τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μιωνή δε θα δώσει άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς, τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει καταθέσει, στις δικαστικές αρχές, έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Ήδη, για την υπόθεση έχουν δώσει καταθέσεις οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, εισαγγελικοί λειτουργοί, πρώην και νυν, καθώς πρόσωπα σε θέσεις αιχμής την κρίσιμη περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

 

Του Παναγιώτη Στάθη / capital.gr