ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταζητείται η… σημαία του Κατσίφα – Εισβάλουν σε σπίτια ομογενών για να τη βρουν οι Αλβανικές αρχές!

Σε ένα απίστευτο «κυνήγι» της σημαίας που προκάλεσε αίσθηση κατά το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, χθες το μεσημέρι στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου έχουν επιδοθεί οι Αλβανικές αρχές που αμέσως μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας εισέβαλαν σε σπίτια ομογενών ψάχνοντας να τη βρουν για να την κατάσχουν ως τεκμήριο… ελληνικού αλυτρωτισμού. 
Ακόμη και οι συλληφθέντες ομογενείς που κατέληξαν για περισσότερες από επτά ώρες στον Αστυνομικό Σταθμό Αργυροκαστρου χθες το απόγευμα, για… εξακρίβωση στοιχείων, ρωτήθηκαν πιεστικά από τους Αλβανούς αστυνομικούς;για το που βρίσκεται η σημαία και πως πέρασε τα σύνορα για να εμφανιστεί στην κηδεία του Κατσίφα σκεπάζοντας το φέρετρο. Η εικόνα της τεράστιας ελληνικής σημαίας ενόχλησε τα αλβανικά ΜΜΕ που κάλυψαν την τελετή.
Τη σημαία έραψε ο άτυχος ο ομογενής, που εκτελέστηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία τον περασμένο Ιανουάριο, που παραβρέθηκε μαζί με συμπατριώτες του.
Ομογενείς ζητούν την άμεση παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να μην καταλήξει σε αλβανικά χέρια η σημαία – σύμβολο του Κατσίφα, που αποτελεί και εθνικό σύμβολο της μειονότητας.