ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνη: Μητέρα καταγγέλλει ότι δασκάλα χαστούκισε την κόρη της για ένα… χαρτάκι

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δασκάλας δημοτικού σχολείου στην Κατερίνη, έπειτα από όσα κατήγγειλε μητέρα μαθήτριας.

Η μητέρα κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης, στην οποία υποστηρίζει ότι η δασκάλα χειροδίκησε, την Τρίτη, σε βάρος της 8χρονης κόρης της, η οποία πηγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της Βασίλης Νουλέζας, η δασκάλα χαστούκισε την μαθήτρια επειδή εκείνη αρνήθηκε να της δώσει ένα χαρτάκι που κρατούσε.

Η ανάρτηση του δικηγόρου:

“Δασκάλα του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης χαστούκισε χωρίς σημαντική αφορμή αναπάντεχα χθες, Τρίτη 24/5 δυνατά μαθήτρια της β’ τάξης ηλικία 7,5 ετών όταν εκείνη αρνήθηκε να της δώσει ένα μικρό χαρτάκι που κρατούσε στο χέρι της και της είχε δώσει νωρίτερα συμμαθήτρια της αφού πρώτα την ακινητοποίησε όπως διηγήθηκε στην μητέρα της.
Η μητέρα της ανυποψίαστη για ό,τι είχε προηγηθεί, όταν μετέβη να την παραλάβει, την αντίκρυσε να κλαίει με λυγμούς σε ιδιαιτέρως κακή ψυχολογική κατάσταση,τρομαγμένη και φοβισμένη από το δυσάρεστο συμβάν βίας με πρωταγωνίστρια μια εκπαιδευτικό δασκάλα, η οποία μάλιστα ισχυρίσθηκε ενώπιον της ότι δήθεν η ανήλικη μαθήτρια που μεγαλώνει σε μονογονεϊκή οικογένεια ψεύδεται.
Παραδέχθηκε δε, ότι την άγγιξε στο πρόσωπο.

Η μητέρα αναστατωμένη μετέφερε αμέσως στα Εξωτερικά Ιατρεία στο ΓΝΚ την ανήλικη κόρη της, όπου εξετάσθηκε και διαγνώσθηκε η άσκηση σωματικής βίας σύμφωνα με την εκδοθείσα Ιατρική Γνωμάτευση.

Σήμερα απόγευμα μετέβη με τον Πληρεξούσιο Δικηγόρο της κ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΝΟΥΛΕΖΑ και υπέβαλε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μήνυση εναντίον της στο ΑΤ Κατερίνης ,ζητώντας την ποινική δίωξη και παραδειγματική τιμωρία της, ενώ ταυτόχρονα ζητά με έγγραφη Καταγγελία της προς τον Δ/ντή του Σχολείου και τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την πειθαρχική δίωξη και τιμωρία της.
Δυστυχώς τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας με δράστες μαθητές είτε εκπαιδευτικούς πληθαίνουν”.