ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρός από μαζούτ ο βυθός στις παραλίες Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης (βίντεο)

Υποβρύχιες εικόνες που δείχνουν ότι δεν υπάρχει μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα στο βυθό στις παραλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ανέβασε στο ίντερνετ ο Δήμος.

Οι λήψεις έγιναν το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου από δύτες του Seahorse Dive Center μετά από αίτημα του Δήμου, και δείχνουν ότι δεν υπάρχει μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη βύθιση του Δ/Ξ "Αγία Ζώνη ΙΙ".

Παράλληλα, σήμερα (Τετάρτη 27/9) έγινε νέα υδροληψία σε εφτά θαλάσσια σημεία εντός των ορίων του δήμου και τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τον εντοπισμό τοξικών υδρογονανθράκων αναμένονται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ο δήμος.

Επίσης, ομαλοποιήθηκε και το φαινόμενο της εμφάνισης μικρών συσσωματωμάτων στις παραλίες, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με εντατικοποίηση εργασιών της Υπηρεσίας Καθαριότητας με συνέπεια την ύπαρξη πλημμελούς επιτέλεσης των καθημερινών καθηκόντων της προς την πόλη, όπως αναφέρει ο δήμος.

«Η επιχείρηση για την προστασία των ακτών μας από τη ρύπανση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της πόλης μας» σημειώνει επιγραμματικά ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.