ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη 12 χρόνων για δάσκαλο που ασελγούσε σε μαθήτριες

Σε 12 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας στην Εύβοια, για την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος μαθητριών και το αδίκημα της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με το eviathema, ο δάσκαλος, εκμεταλλευόμενος τη θέση του δασκάλου και υποδιευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Ερέτριας, συνήψε ερωτική σχέση με μαθήτρια , την οποία γνώριζε από τότε που εκείνη ήταν μαθήτριά του στο δημοτικό σχολείο.

Η υπόθεση βγήκε στο φως έπειτα από καταγγελία καθηγήτριας, στο Τμήμα Ασφάλεια Χαλκίδος που προχώρησε στη σύλληψή του. Ο καταδικασθείς ομολόγησε την ερωτική σχέση με τη μαθήτρια, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου που επιβεβαίωναν την ασέλγεια.

Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του καταδικασθέντος, δύο ακόμη καταγγελίες μαθητριών συμπλήρωσαν τη δικογραφία. Ένα κορίτσι μάλιστα, κατέθεσε ότι την κλείδωσε σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου, όταν είχε επισκεφθεί το σχολείο, προχωρώντας σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δάσκαλος ανακάλεσε την ομολογία του και αρνήθηκε τα πάντα δηλώνοντας θύμα σκευωρίας υποστηρίζοντας ότι το μόνο του σφάλμα είναι ότι είναι ένας ρομαντικός δάσκαλος.