3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής Σύψας: Την εξέλιξη θα κρίνει η συμπεριφορά των πολιτών το Πάσχα και οι εστίες υπερμετάδοσης

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες εβδομάδες για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και για την άρση των περιοριστικών μέτρων σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκο Σύψα.

Ο γνωστός καθηγητής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά πρέπει να λήξει ομαλά το παιχνίδι, υπενθυμίζοντας πως στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα καθώς και θάνατοι, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι λεγόμενες εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομά, τα γηροκομεία, οι δομές φιλοξενίας μεταναστών κ.α.

«Δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα Υγείας να μην αντέξει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, σημειώνοντας πως «είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση».

Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα όλοι να παραμείνουμε σε απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα, εξηγώντας πως την εξέλιξη του Μαΐου θα κρίνει η συμπεριφορά των πολιτών το Πάσχα και οι εστίες υπερμετάδοσης που δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν.